tisdag 19 juni 2012

Frukostscones


Idag blev det scones till frukost. Till dom har jag jordgubbssylt och phiadelphiaost blandat med vaniljsocker.

Receptet följer:

4 1/2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 bakpulver
1/2 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk 
1 tsk malen kardemumma

Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp mjölken med kardemumman och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Vispa ihop ägget med mjölken och tillsätt till resten av ingredienserna. Blanda ihop till en deg och forma till bullar, jag fick ut tio stycken. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. Låt svalna och njut! 

(Min dator är lite knasig, därav är bilden lite sned).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar