söndag 4 november 2012

Kanelspetsade chokladmuffins



Det här är nog de godaste muffins jag bakat någon gång. Med riktigt mycket choklad och lite kanel. Choklad och kanel är bästa kompisar om ni inte visste det förut. Prova och lägg till lite i ett bakverk ni har choklad i, jag lovar att det lyfter det till nya höjder! Receptet är som följer:

100 gram smör
2 ägg 
2 1/2 dl socker
100 gram mörk blockchoklad
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk kanel
1 1/2 tsk vaniljsocker

Hacka chokladen fint. Smält smöret och blanda i chokladen. Rör om tills chokladen smält. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt till äggsmeten. Blanda i smör och chokladblandningen. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4. Grädda i ca 10 min på 175 grader i mitten av ugnen. Det gör inget om de är lite kladdiga i mitten. Ta ut plåten och låt svalna. Muffinsen kommer att sjunka ihop lite. Smakar som en blandning mellan muffins och kladdkaka. Kan med fördel ätas med en klick grädde eller glass.

2 kommentarer: