tisdag 4 september 2012

Pluggstart med brödbak och pinsamheter



Jaha, så har plugget satt igång igen då. Fast det är riktigt skönt. Och det känns som ett väldigt roligt och intressant ämne, Socialpsykologi. Något som alla, hela tiden, praktiserar. 


Lata dagar blir det inte på ett tag, även om det inte kommer att bli en jättetung arbetsbörda.



Men trots det måste man hinna med lite hemmafix. Bakat har jag inte gjort på evigheter. Det blev russinbullar med äpple, russin, pecannötter och solrosfrön. Smält 35 gram smör och blanda i 3 dl mjölk, 1/2 dl sirap, 1 tsk salt och 1 tsk kardemumma. Värm degvätskan till fingerjummet. Smula 50 gram jäst i en bunke och lös den med vätskan. Blanda i 1/2 dl av vardera russin, tärnat äpple, solrosfrön och hackade pecannötter. Blanda i ca 8 dl rågsikt lite pö om pö tills du har en smidig deg. Låt jäsa en halvtimme. Rulla ut till en rulle och dela i tolv bitar. Vänd dom lätt i rågsikt och lägg på en plåt med papper och jäs under duk i 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. Grädda bullarna i ca 10 minuter. Blev jättegoda!


Till sist måste jag bara tipsa om en otroligt rolig bok jag precis läste klart. Sophie Kinsella "Nya kontakter". Kinsella är en av mina favoritförfatter och ni som är lite insatta vet att hon har sin "Shopaholic"-serie som är hysteriskt rolig. Om man tycker om att skratta och klarar av att läsa om pinsamma situationer så ska man absolut läsa Sophie Kinsella.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar