Idag bakade jag skrädmjölsdrömmar. Det gjorde alltid min mormor.
Degen såg så fin ut när jag höll på med den när jag rullade ut bollar.
Men när jag tog ut dom ur ugnen så såg dom ut såhär. Suck. Jag tror att det beror på att jag bakade med glutenfritt mjöl, det binder inte lika bra som vetemjöl. Men det var inget fel på smaken i alla fall.
Recept:
160 g smör
2 dl socker
3 dl skrädmjöl
2 dl vetemjöl (jag tror att 2,5 dl glutenfritt mjöl skulle funka)
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Blanda alla torra ingredienser. Finfördela smöret och krama ihop till en deg. Forma runda bollar och lägg på en plåt. Grädda i 160 graders värme i ca 25-30 minuter. Jag fick ut 23 kakor.
Smaken är det viktigaste på en kaka tycker jag!
SvaraRadera